Sfaturi pentru mentinerea curateniei in casa

Pentru a avea o casa lipsita de acarieni, mucegai, bacterii si virusi, recomandarea noastra este sa rezervati cel putin 15 minute in fiecare zi pentru mentinerea curateniei. Astfel, locuinta dv. va fi mult mai curata decat daca ati aloca 1 – 2  sau mai multe ore pentru curatenie la un interval mai indelungat.

Puteti face curatenia de intretinere mai rapid si mai eficient tinand cont de urmatoarele sfaturi:

1. Faceti curat intr-o singura camera / incapere pe zi ! Fie ca e vorba de baie, bucatarie, dormitor sau camera de zi, concentrati-va pe o singura incapere.

Nota:
Incercati sa evitati activitatile care va distrag atentia de la curatenie. Cum ar fi: vorbitul la telefon, utilizarea computerului, uitatul la televizor, etc. Faceti aceste activitati dupa ce terminati curatenia de intretinere.

2. Curatenia bucatariei. Faceti curat pe masa, imediat dupa ce ati terminat de mancat. De ex: strangeti resturile de mancare / firmiturile si spalati masa. Va fi mult mai usor sa stergeti eventualele murdarii atunci cand sunt proaspete si nu sunt lasate sa se intareasca.
Spalati vasele dupa fiecare masa. La inceput probabil va fi greu, insa odata ce va intra in rutina zilnica veti constata ca va ia foarte putin timp si veti economisi efort si detergent.

Nota:
Sarcina spalatului de vase poate fi distribuita pe zile membrilor familiei.

3. Curatenia in baie. Fiind cel mai vizitat loc din casa, va trebui sa acordam mai multa atentie. Astfel, inainte de a dezinfecta, asigurati-va ca e ordine. Stergeti zilnic chiuveta, toaleta si spalati mai des cu dezinfectant podeaua.

4. Curatenia in dormitor. Faceti patul in fiecare dimineata dupa ce va treziti. Strangeti hainele murdare si incercati sa nu depozitati obiecte in dormitor.

Pe langa aceste sfaturi pentru curatenia de intretinere, va recomandam sa va faceti o lista in care sa includeti treburile casnice. Tinand cont de aceste sfaturi si recomandari, cu siguranta veti avea o casa curata.

Iar dace vreti sa va petreceti timpul liber altfel decat cu treburile casnice, apelati cu incredere la firma noastra de curatenie folosind pagina de contact.